Ronja

(Curragh's Esir Folkvang)
Nederlands Jeugdkampioen - Nederlands Kampioen

Ronja, 3,5 jaar oud
Ronja, 3,5 jaar oud

Naar bovenNaar benedenRonja is een dochter van Kari's halfzusje Åsa en is geboren op 4 mei 2007. Ronja is als eerste van het nest geboren en heeft 3 broertjes.

 

Van pup naar volwassen hond

Als pup is Ronja een erg open hondje. Andere honden vindt ze erg leuk en mensen kijkt ze kwispelstaartend aan en ze is overtuigd dat iedereen haar leuk vindt. Ook de rest van de wereld gaat ze open op af. Als ze al ergens van schrikt, is haar angst meestal van korte duur, waarna ze toch even gaat kijken wat dat nou was.

Als volwassen hond is Ronja nog steeds vrij open, maar wel kieskeuriger. Een paar honden vindt ze nog steeds helemaal geweldig, maar ze is voorzichtiger geworden met vreemde honden. Ook bij mensen heeft ze geleerd dat niet iedereen haar het meest geweldige beestje op aarde vindt en ze gaat eigenlijk alleen nog naar mensen toe die haar daartoe uitnodigen.

Waar Ronja als puppy heel veel mocht van haar roedelgenootjes Kari en Joschka, heeft ze op den duur steeds meer grenzen opgelegd gekregen. Nog steeds probeert ze wel eens in Kari's kraag te hangen, maar die kans krijgt ze steeds minder. Of Kari negeert haar totaal, of ze krijgt lik op stuk. Bij Joschka haalde ze dat soort grappen al veel langer niet meer uit. Die accepteerde dat ook echt niet.

Op deze site en op YouTube staan een aantal video's met spel van Ronja, Kari en Joschka.

 

Spelen en knuffelen, alles is leuk

Ook met ons speelt Ronja graag. Sjorren vond ze direct al geweldig. Het loslaten van het speeltje beloonden we nu eens met lekkers, dan weer met doorgaan met spelen. Dit had ze al gauw door, zodat ze al snel het speeltje in onze handen probeerde te duwen.

Knuffelen vindt Ronja ook heerlijk. Ze geniet er echt enorm van.

Ronja had al binnen een paar dagen door wat haar speeltjes waren en wat onze spulletjes. Sommige dingen, zoals sloffen, waren toch nog wel erg verleidelijk voor haar, dus die legden we weg. Het was soms erg moeilijk om niet in de lach te schieten als ze eens triomfantelijk met iets aan komt zetten. Dat namen we haar dan af in ruil voor iets lekkers of een speeltje, wat ze over het algemeen helemaal prima vond.

 

Naar bovenNaar beneden Een heerlijk trainingshondje

Met trainen is Ronja een plezier om mee te werken. Ik betrap mezelf er steeds weer op dat ik met een grote glimlach op mijn gezicht sta als ik met haar bezig ben. Niet dat ze perse alles perfect doet, maar ze doet het met een plezier en met een inzet die aan fanatisme grenst. Dit geldt zowel voor agility als voor dogdance.
Soms werkt ze wel een beetje slordig of verzint ze even zelf iets. Vaak moet ik erom lachen, maar even rustig aangeven dat dit niet is wat ik zoek is ruim voldoende om haar weer op het juiste spoor te krijgen.

Nu ze 3 jaar is heb ik nog nauwelijks wedstrijden met haar gelopen, grotendeels doordat 'het echte leven' er bij mij wat al te vaak tussendoor is gekomen.
Die wedstrijden komen nog wel. En een ding weet ik zeker: hoe onze prestaties samen ook zullen zijn, we zullen vol plezier samenwerken!


Ronja 38 weken

Puppy's !

In de 2e helft van 2010 beleefde Ronja een wel heel spannend avontuur: een nestje! Meer over het traject ernaartoe, de dracht en de puppy's in het nest staat op het blog van Curragh's kennel, waar fokker Bonnie en ik om beurten Ronja's belevenissen en die van haar pups opschreven. Op de nestpagina op de site van Curragh's kennel staan de stamboom van het nest en per hondje de foto's die Bonnie maakt of ontvangt van de eigenaren.

Tegen onze dierenarts liet ik me een keer ontvallen dat Ronja net een cadeautje is. Het kwam er spontaan uit, en sindsdien ben ik me er steeds meer van bewust: Ronja is echt op alle vlakken een speciaal hondje waar ik enorm van geniet.

 

Meer over Ronja

Hoe Ronja en haar broertjes eruit zagen in het nest vindt u op de aparte pagina voor het nest die fokster Bonnie Benneker gemaakt heeft op haar website. De kennelnamen van de vier pups leiden ook naar hun eigen pagina, waar foto's van hun ontwikkeling te zien zijn. Ronja staat bijna overal vermeld als Folkvang, haar kennelnaam.

Op deze website staan haar prestaties, haar stamboom (met foto's van haar ontwikkeling van sprietige pup tot de stevige dame die ze nu is) en een dagboek van haar eerste levensjaar (met nog veel meer foto's).


Meer foto's van Ronja zijn te vinden in
DoghouseRock Foto's

Naar bovenNaar beneden

 


Ronja 12 weken oud