Flopje

1980 - 1993

Flop, ongeveer 7 jaar Flopje was een grote Duitse Herder reu. Wij hebben hem op 11-jarige leeftijd overgenomen van zijn eerste eigenaar, nadat hij al jaren vaker bij ons had gelogeerd als zij op vakantie waren. Deze foto is dan ook genomen tijdens een bezoek in zijn jongere jaren.

Bij zijn vorige eigenaar had Flop erg vaak last van diarrhee, deels een gevolg van het voor hem te drukke huishouden met veel in- en uitlopende kinderen en bezoek.

Wij vonden hem een geweldige hond en bij ons deed zijn darmprobleem zich aanzienlijk minder frequent voor. Zijn verhuizing naar ons was voor alle drie de partijen een goede oplossing.

Flop was met andere reuen niet de makkelijkste. Met teven en mensen, zeker kinderen, was het echter een geweldige lieverd. Waar vreemden in eerste vaak schrokken van zijn uiterlijk, ontspanden ze al snel als ze zijn uitdrukking zagen.

Ook bij de opvoeding van Humphrey heeft Flop zijn steentje bijgedragen. Hij daagde Humphrey graag uit zijn botje af te pakken, maar zodra hij in de buurt kwam, trok hij zijn neus zo op dat je hem sissend hoorde ademhalen. Het mocht dan een bejaarde kerel zijn, hij speelde nog altijd graag met het minuscule pupje. Ook had hij enorm veel geduld met het kleine monster, dat hem af en toe in de staart hing en op die manier soms zelfs omvertrok. Flops achterhand werd langzaam steeds slapper en we hebben hem enkele keren een steroïdenkuur gegeven om dit proces wat tegen te werken.

 

In 1993 hebben we hem op 13-jarige leeftijd moeten laten inslapen naar aanleiding van een maagtorsie.

Meer foto's van deze geweldige oude heer vind je in zijn rubriek onder DoghouseRock Foto's.