Boefie

1984 - 1999

Boefie met 15 jaarDit is onze Boefie, een Bouvier-teefje. Op de foto is ze 15 jaar.

Boefie hebben wij in juli 1990 uit het asiel gehaald. Zij was toen 6 jaar en minstens 10 kg te dik. Ze was gek op water, strand, zee, en eten.

Haar overgewicht bestrijden bleek niet makkelijk. Minder voer, sperziebonen om de honger te verzachten, veel bewegen, het baatte allemaal weinig. Tot we haar na haar sterilisatie overzetten op seniorbrokken. Ze was inmiddels 9 jaar. Waarschijnlijk door de extra vulling in het voer, maar hoe dan ook, eindelijk kregen we de meeste overtollige kilo's eraf! Tegenwoordig zou ik direct naar een dieetvoer grijpen, maar in die tijd was dat niet zo makkelijk voorhanden.

Boefie: "Jasses een puppy!!!"Zij heeft zo haar rol gespeeld bij het opvoeden van Humphrey en Joschka, onze huidige honden. Als pup liet ze hen merken dat sommige honden absoluut niet van pups gediend zijn - ook niet op 2 meter afstand. Toen ze wat ouder waren, speelde ze soms toch met ze als ze een bijzonder dwaze bui had - voor haar doen dan. Haar voerbak was heilig, en dat wisten beide heren erg snel te respecteren! Opvallend was dat haar afstraffingen altijd uit veel lawaai bestonden, vergezeld van een snelle snap. Maar altijd net mis! We merkten dat ze oud werd en minder begon te zien toen ze af en toe wel eens raak hapte, wat dan een klein krasje opleverde en veel geschrokken gejammer van de andere hond.

In haar laatste jaren was ze dol op target-training met de clicker. Clicker-training heeft ons in haar paar laatste jaren nog een extra band gegeven. Deze oude matriarch heeft me getoond dat ook zeer oude honden nog kunnen leren - en graag!

Eind september 1999 hebben wij afscheid van haar moeten nemen, een paar weken na het nemen van de bovenste foto. We prijzen ons gelukkig dat we haar zo lang nog hebben mogen beleven en hebben er nooit spijt van gehad dat we haar uit het asiel hebben gehaald.

Meer foto's van deze dame vind je in haar rubriek onder  DoghouseRock Foto's.