Muziek voor dogdance

Of je nu van plan bent om wedstrijden te lopen of demonstraties te geven of gewoon lol wilt voor jezelf en je hond, de oefeningen op muziek oefenen is altijd leuk. Maar als je echt voor een groter of kleiner publiek wil optreden, moet je al snel kiezen voor een bepaald muzieknummer.  (Klik op Lees meer.)

Muziek uitzoeken


Bij het uitzoeken van muziek is het belangrijk om voor jezelf een aantal zaken te overdenken en op een rij te te zetten. En verder constant je oren spitsen, waar je ook muziek hoort. Supermarkt, winkelcentrum, autoradio... Je weet nooit waar je 'jullie' nummer vandaan haalt. (Klik op Lees meer.)

Muziek analyseren


Heb je een of meer muziekstukken die je aanspreken, bij jou en je hond passen, waarin je ook nog wat variatie hebt en waarvan je denkt dat je het uithoudt om ze duizenden keren te horen?

Ik ben verbaasd als ik hoor dat sommige mensen de wedstrijdring in gaan en ter plekke een dans improviseren. Persoonlijk zou ik dat niet kunnen. Ik weet graag precies op welke toon ik welke beweging in moet zetten. Niet dat dat altijd lukt, daarvoor ben ik te menselijk en zijn mijn honden honden. Maar hoe beter ik de muziek en de dans ken, hoe beter ik eventuele fouten of 'variaties' kan opvangen. Het moment dat ik muziek heb uitgezocht, is voor mij dan ook de tijd om deze heel precies te gaan analyseren en uiteen te rafelen.  (Klik op Lees meer.)

Tips voor noteren muziek


Onderstaande notities zien er heel wat netter uit dan ze in de praktijk bij mij zijn. Meestal zoek ik de tekst op internet, knip en plak ik deze in mijn tekstverwerker. Dan breng ik wat handige witregels aan tussen coupletten, refreinen en andere elementen in de muziek, zodat ik ruimte heb om aantekeningen te maken. In dit stadium werk ik niet met een tabel.  (Klik op Lees meer.)