Clicker-training

Bijna iedereen is wel eens naar een dolfinarium geweest of heeft toch minstens een dergelijke show op televisie gezien. Om de paar uur werken de dolfijnen daar een prachtig programma af met hoge sprongen en buitelingen, onderdelen waarbij een groep de sprongen precies tegelijk uitvoert en de dieren leuke grapjes uithalen met de trainer en het publiek. Wat mij altijd opvalt, is het plezier dat er bij de dieren van afstraalt. Hoe werden hen al die oefeningen aangeleerd? Je raadt het al: met clicker-training!

Clicker-tips

Enthousiast geworden? Wil je de clicker-methode graag direct proberen? Om je op weg te helpen, hebben we hier tips opgenomen. Deze tips zijn een bewerking uit Een hond en een dolfijn van Karin Pryor. Lees verder voor meer uitleg!

Clicker-training: veelgestelde vragen

Eerst nog wat meer weten voor je erin duikt? Hier vind je een vijftiental vragen die ons vaak gesteld worden.

Trainingsvoorbeeld

Hoe leer je nu precies een gedrag aan? Wanneer ga je nou een commando geven? Hoe zorg je ervoor dat je hond het ook doet bij AFLEIDING? Hier lees je hoe je een gedrag stap voor stap kunt aanleren!

Zelf leren clickeren: de Training Levels

Wil je er echt voor gaan? Dan vind je hier een systeem waarmee je je hond werkelijk alles kunt aanleren, van gewone basismanieren tot de vaardigheden om binnen de kortste keren het allerhoogste niveau te bereiken voor welke wedstrijdsport dan ook.