DoghouseRock
honden ~ clickertraining ~ dogdance

Raskeuze: de Västgötaspets


Kari fixeert speeltje tegen ondergaande zon
(Zweden, juni 2006)

In 1996 verscheen in Onze Hond een artikel over de Västgötaspets (spreek uit west-jeuta-spets). Hoewel het geen honden zijn die qua uiterlijk de show stelen, sprak de beschrijving mij enorm aan: werklustig, op de baas gericht, veelzijdig in te zetten, veel hond in een kleine verpakking. De kleine verpakking deed er voor mij niet toe, maar dat 'veel hond' sprak me wel aan. Ik zette het ras op mijn lijst van potentiële toekomstige honden.

Op deze lijst stonden rassen die ik niet op uiterlijk, maar op karakter en gezondheid had uitgezocht: een niet overpopulair ras met zo min mogelijk erfelijke gebreken, dat graag wil werken, dat veel werk lichamelijk ook aankan, en waarmee je dus veel kanten op kunt. Het moet echter ook niet de tent afbreken als je eens een keertje geen tijd voor ze hebt, en liefst moet het ook een sociaal ras zijn dat niet zo de neiging heeft problemen op te zoeken.

Toen we een paar jaar later eens naar Crufts gingen, had ik mijn lijstje meegenomen, met het vaste voornemen deze honden te bezoeken in 'Discover Dogs'. Dat is een vast gedeelte op Crufts waar iedere dag van alle rassen een of meer fokkers zitten, om mensen te informeren over hun ras en exemplaren ervan te tonen. Een geweldig initiatief.

Hoewel, Paul deelde voor geen van de rassen op mijn lijst mijn enthousiasme. Hij vond het allemaal maar saai ogende honden. Tot we bij de 'spetsen'-stand kwamen. Nu waren het misschien bijzonder sociale exemplaren van het ras, maar zowel het verhaal van de fokker als de honden zelf spraken hem toch erg aan. Toen stond dus al vast wat onze volgende hond zou worden.

De 'spets' beantwoordt in principe aan alle eigenschappen die ik van een ras wil. Maar uiteraard heeft het ras ook minpuntjes. Zo zijn spetsen van nature behoorlijk blafferig. Ook willen ze nog wel eens in je hielen of kuiten bijten, als je ze dat niet jong afleert. Het zijn namelijk veedrijvers, en dat karakter zit er duidelijk nog in! Bovendien kun je natuurlijk een individu treffen dat niet aan alle idealen voldoet. Maar dat hoort erbij, en maakt het zelfs leuk - perfectie zou saai zijn, toch?

In augustus 1999 hebben we ons bij de rasvereniging ingeschreven voor een pup. Ik had al gehoord dat er enige tijd overheen kon gaan, dus hield ik daar al rekening mee. Zelfs vond ik het eerst wel prettig. Zo kon Joschka nog wat verder tot rust komen. Vervolgens werd ik gebeten door het dogdance-virus en was ik een jaar intensief aan het trainen met zowel Joschka als Humphrey. Ook nu had ik geen haast voor een pup erbij. Begin 2002 bereikten beide heren een bepaald niveau voor dogdance en kon de training iets minder superintensief. En het verlangen naar een pup begon het toch wel sterk te kriebelen.

In juni 2002 is het dan eindelijk zover. Meer daarover lees je op de pagina van kari.
En vervolgens raakten we totaal verslingerd aan dit ras, zodat een paar jaar later ronja erbij.Nissa, Bamske, Ronja:
Dochter, oma en mamma

Zie voor veel foto's van Kari en Ronja tijdens al onze bezigheden onze DoghouseRock Foto'sMeer informatie over de Västgötaspets vind je op de pagina Meer info online.

 

In memoriam


Op de volgende pagina’s komen de honden aan bod waar we afscheid van moesten nemen.

Ieder van hen heeft ons een enorm cadeau gegeven: een tijdlang ons leven met hen te hebben mogen delen.
Ieder had zijn charmes.
Ieder heeft ons plezier gegeven en aan het lachen gemaakt.
Met ieder hebben we prachtige tijden beleefd.
Ieder heeft ons wel eens geërgerd of boos gemaakt. Geen van allen waren ze perfect, maar... zouden wij ze dan eigenlijk wel zo geweldig hebben gevonden?
Ieder van hen hebben wij iets bijgebracht, soms meer, soms minder... maar zij hebben ons uiteindelijk minstens evenveel geleerd.

Met pijn moesten we afscheid nemen. Met veel plezier denken we aan hen terug.

 

If you will talk with animals they will talk with you and you will know each other.
If you do not talk to them you will not know them, and what you do not know you will fear.
What one fears, one destroys.

Boefie

1984 - 1999

Boefie met 15 jaarDit is onze Boefie, een Bouvier-teefje. Op de foto is ze 15 jaar.

Boefie hebben wij in juli 1990 uit het asiel gehaald. Zij was toen 6 jaar en minstens 10 kg te dik. Ze was gek op water, strand, zee, en eten.

Haar overgewicht bestrijden bleek niet makkelijk. Minder voer, sperziebonen om de honger te verzachten, veel bewegen, het baatte allemaal weinig. Tot we haar na haar sterilisatie overzetten op seniorbrokken. Ze was inmiddels 9 jaar. Waarschijnlijk door de extra vulling in het voer, maar hoe dan ook, eindelijk kregen we de meeste overtollige kilo's eraf! Tegenwoordig zou ik direct naar een dieetvoer grijpen, maar in die tijd was dat niet zo makkelijk voorhanden.

Lees meer

Flopje

1980 - 1993

Flop, ongeveer 7 jaar Flopje was een grote Duitse Herder reu. Wij hebben hem op 11-jarige leeftijd overgenomen van zijn eerste eigenaar, nadat hij al jaren vaker bij ons had gelogeerd als zij op vakantie waren. Deze foto is dan ook genomen tijdens een bezoek in zijn jongere jaren.

Bij zijn vorige eigenaar had Flop erg vaak last van diarrhee, deels een gevolg van het voor hem te drukke huishouden met veel in- en uitlopende kinderen en bezoek.

Wij vonden hem een geweldige hond en bij ons deed zijn darmprobleem zich aanzienlijk minder frequent voor. Zijn verhuizing naar ons was voor alle drie de partijen een goede oplossing.

Lees meer

Humphrey

1992 - 2005

Humphrey als puppy


Toen wij eindelijk besloten voor het eerst een pup te nemen, hadden wij Boefie en Flopje, twee grote honden. Onze auto was er niet bepaald op ingericht nog zo'n grote hond erbij te kunnen hebben, dus het moest iets kleins zijn. Een al te eigenwijze of felle hond wilden we zeker als eerste hond niet, waardoor alle terriërs afvielen. Na het doorspitten van een aantal rashondenboeken, kwamen we uit bij de Maltezer: een gezellig, redelijk gezeglijk schoothondje (al kunnen het potentaatjes zijn als je ze niet consequent opvoedt!).

Lees meer

Joschka

01-02-1995 - 02-01-2010

Joschka als pup in de tuinNadat Flopje, onze herder, overleed, hadden we een tijd geen derde hond. We misten hem ontzettend, maar we vonden het wel goed zo. Boefie en Humphrey waren allebei erg rustige, sociale honden waar we probleemloos mee op stap konden. Toch was het ons op een gegeven moment iets tè rustig. We wilden er wel weer een pup bij, nu een grote, sportieve, atletische hond waarmee we veel kanten op konden. Onze keus viel op de Dalmatiër. Ons sprak aan dat Dalmatiërs zich graag overal mee bemoeien (dat deed Flop ook) en hoewel het geen werkhonden zijn, er toch vele verschillende sporten met ze worden beoefend. Een nadeel vonden we wel dat vooral reuen onverdraagzaam kunnen zijn naar andere reuen. Maar ook dat had Flop, dus dachten we dat we daar wel mee uit de voeten zouden kunnen.

Lees meer

Kari (Curragh's Celtae Cernunnos) Ned. Kamp.

24-04-2002 – 27-02-2016


Kari, bijna 9 jaar oud

Bijna 14 jaar geleden stapte hij in ons leven. Een klein, breed mannetje, met een enorme levenslust die hij luid en breed uitdroeg. Vooral luid. Ik kon met Kari nergens ongemerkt binnen stappen. Of les lopen.

Hij was onze eerste Västgötaspets en mijn eerste volledig geclickertrainde hond. Bij clickertraining doe je het het mooiste als je allebei de indruk hebt dat jij de ander traint. In veel gevallen had ik de indruk dat ik Kari trainde, maar in bepaalde dingen had hij beslist mij getraind.

Lees meer

 

Ronja

(Curragh's Esir Folkvang)
Nederlands Jeugdkampioen - Nederlands Kampioen

Ronja, 3,5 jaar oud
Ronja, 3,5 jaar oud

Naar bovenNaar benedenRonja is een dochter van Kari's halfzusje Åsa en is geboren op 4 mei 2007. Ronja is als eerste van het nest geboren en heeft 3 broertjes.

 

Van pup naar volwassen hond

Als pup is Ronja een erg open hondje. Andere honden vindt ze erg leuk en mensen kijkt ze kwispelstaartend aan en ze is overtuigd dat iedereen haar leuk vindt. Ook de rest van de wereld gaat ze open op af. Als ze al ergens van schrikt, is haar angst meestal van korte duur, waarna ze toch even gaat kijken wat dat nou was.

Als volwassen hond is Ronja nog steeds vrij open, maar wel kieskeuriger. Een paar honden vindt ze nog steeds helemaal geweldig, maar ze is voorzichtiger geworden met vreemde honden. Ook bij mensen heeft ze geleerd dat niet iedereen haar het meest geweldige beestje op aarde vindt en ze gaat eigenlijk alleen nog naar mensen toe die haar daartoe uitnodigen.

Waar Ronja als puppy heel veel mocht van haar roedelgenootjes Kari en Joschka, heeft ze op den duur steeds meer grenzen opgelegd gekregen. Nog steeds probeert ze wel eens in Kari's kraag te hangen, maar die kans krijgt ze steeds minder. Of Kari negeert haar totaal, of ze krijgt lik op stuk. Bij Joschka haalde ze dat soort grappen al veel langer niet meer uit. Die accepteerde dat ook echt niet.

Op deze site en op YouTube staan een aantal video's met spel van Ronja, Kari en Joschka.

 

Spelen en knuffelen, alles is leuk

Ook met ons speelt Ronja graag. Sjorren vond ze direct al geweldig. Het loslaten van het speeltje beloonden we nu eens met lekkers, dan weer met doorgaan met spelen. Dit had ze al gauw door, zodat ze al snel het speeltje in onze handen probeerde te duwen.

Knuffelen vindt Ronja ook heerlijk. Ze geniet er echt enorm van.

Ronja had al binnen een paar dagen door wat haar speeltjes waren en wat onze spulletjes. Sommige dingen, zoals sloffen, waren toch nog wel erg verleidelijk voor haar, dus die legden we weg. Het was soms erg moeilijk om niet in de lach te schieten als ze eens triomfantelijk met iets aan komt zetten. Dat namen we haar dan af in ruil voor iets lekkers of een speeltje, wat ze over het algemeen helemaal prima vond.

 

Naar bovenNaar beneden Een heerlijk trainingshondje

Met trainen is Ronja een plezier om mee te werken. Ik betrap mezelf er steeds weer op dat ik met een grote glimlach op mijn gezicht sta als ik met haar bezig ben. Niet dat ze perse alles perfect doet, maar ze doet het met een plezier en met een inzet die aan fanatisme grenst. Dit geldt zowel voor agility als voor dogdance.
Soms werkt ze wel een beetje slordig of verzint ze even zelf iets. Vaak moet ik erom lachen, maar even rustig aangeven dat dit niet is wat ik zoek is ruim voldoende om haar weer op het juiste spoor te krijgen.

Nu ze 3 jaar is heb ik nog nauwelijks wedstrijden met haar gelopen, grotendeels doordat 'het echte leven' er bij mij wat al te vaak tussendoor is gekomen.
Die wedstrijden komen nog wel. En een ding weet ik zeker: hoe onze prestaties samen ook zullen zijn, we zullen vol plezier samenwerken!


Ronja 38 weken

Puppy's !

In de 2e helft van 2010 beleefde Ronja een wel heel spannend avontuur: een nestje! Meer over het traject ernaartoe, de dracht en de puppy's in het nest staat op het blog van Curragh's kennel, waar fokker Bonnie en ik om beurten Ronja's belevenissen en die van haar pups opschreven. Op de nestpagina op de site van Curragh's kennel staan de stamboom van het nest en per hondje de foto's die Bonnie maakt of ontvangt van de eigenaren.

Tegen onze dierenarts liet ik me een keer ontvallen dat Ronja net een cadeautje is. Het kwam er spontaan uit, en sindsdien ben ik me er steeds meer van bewust: Ronja is echt op alle vlakken een speciaal hondje waar ik enorm van geniet.

 

Meer over Ronja

Hoe Ronja en haar broertjes eruit zagen in het nest vindt u op de aparte pagina voor het nest die fokster Bonnie Benneker gemaakt heeft op haar website. De kennelnamen van de vier pups leiden ook naar hun eigen pagina, waar foto's van hun ontwikkeling te zien zijn. Ronja staat bijna overal vermeld als Folkvang, haar kennelnaam.

Op deze website staan haar prestaties, haar stamboom (met foto's van haar ontwikkeling van sprietige pup tot de stevige dame die ze nu is) en een dagboek van haar eerste levensjaar (met nog veel meer foto's).


Meer foto's van Ronja zijn te vinden in
DoghouseRock Foto's

Naar bovenNaar beneden

 


Ronja 12 weken oud

Ronja's stamboom

Curragh's Esir Folkvang (Ronja)
Ned. Jeugdkampioen, Ned. Kampioen
Geboren: 04-05-2007 (Nestpagina), NHSB 2654231
Heupen: HD-B, ogen: geen afwijkingen (21-07-2009)


Ronja 13 weken oud

Naar boven Naar beneden

 

Konnunkodon Dorian Gray (Dorus)
NHSB 2.558.308
2 CAC's, 1 BOB
HD-B
(Nestpagina)

Grålötens Vandra Vidare H
S11041/2002 ST
S ch.

Grålötens Zigge Zko Zkav H
S37917/99 LS
S ch
Grålötens Alva Alvedon H
S11327/95 ST
S ch

Sydspetsens Sonja P A
FIN35432/02 LS
Fin ch.

Lejondalens Cornelius Rex A
S23893/99 LS
S, DK & Int ch. KBHV-00-01
Möllebos Kikki A
S11781/2000 LS

Curragh's Dazzling Star Procyon (Åsa)
NHSB 2.466.536 ST
NL ch.
HD-ua
Gezonde ogen

Rätt O' Slätt's Grim
S17955/00 ST
S ch.
HD-A

Hurradonet Valdemar Vallmo
S25500/97 ST H
S & N ch.
Danga's Ariel-J
S15018/98 ST H
Curragh's Eclipse
NHSB 2.180.280
NL.& Int. ch, Winner "99, Eur. winner 2000, Pools winner 2000, VDH-Europasieger 2004
G&G I en II diploma
Götagardens Albert
DK 434/90 KUP
DK ch.
Cygnus Melanocory v.d. Zwanensteeg
NHSB 1843474 KUP
NL. ch

Naar bovenNaar beneden

Op deze pagina komen nog 'statieportretten' naarmate Ronja groter wordt en zich hopelijk ontwikkelt tot een leuke, gezonde, sportieve Spetsendame.

 


Ronja 19 weken oud


Ronja 23 weken

Ronja show Rotterdam
Ronja 16 maanden
(show Rotterdam 30-09-2008)

Meer beelden van Ronja tijdens onze activiteiten in de
DoghouseRock Foto's

 

Ronja's prestaties


Ronja bij DVS
Ronja bij DVS 's Gravenzande, april 2012
 
 

 

Foto's van onze recente activiteiten
staan in DoghouseRock Foto's:

Naar bovenNaar onder

Chronologisch (kort)

Voor uitgebreider beschrijving zie hieronder of volg de link.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

  

Naar bovenNaar onder

Gehoorzaamheid

Cursus

Datum

Punten/Totaal
/Commentaar

Resultaat

Puppy

10-12-2007

"Geweldige combinatie"

Goed
Puntenlijst
Verslag

Jongehonden

21-04-2008

"Keurige lijst"

Goed
Verslag

  

Naar bovenNaar onder

Tentoonstellingen

 

Plaats / club

Datum

Resultaat

Keurmeesters

Jongehondendag K.C. Delft. e.o.

10-02-2008

BIG, BIS

Mw. H. Warendorf en mw. W. Boermans

Keurrapport

9 maanden, laat veel ras type zien, door de juist verhoudingen, mooi wigvormig vrouwelijk hoofd met krachtige voorsnuit, prima oog, oor en gebit. Zeer pientere uitdrukking.
Fraaie hoekingen voor en achter, uitmuntende voorborst, juiste ribwelving en al sterke lendenpartij. Staat op sterke benen en voeten.
Laat een moeiteloos gangwerk zien.
Verslag

Tentoonstelling Leiden, KV Rijnland

16-03-2008

1U, BOS, Jeugd-CAC, CAC

Dhr. Petr Rehánek (CZ)

Keurrapport

10 months old bitch, typical head, scissor bite, eye dark, ears very well set, chest deep, very well in fore chest. Back straight, tail typical set, fore and hindquarters very well angulated temperament movement.
Verslag

Tentoonstelling Arnhem

10-05-2008

1U, BOB, Jeugd-CAC, CAC, BIG4

Dhr. Petru Muntean (ROE)

Keurrapport

12 mts female. Excellent type. Good head. Correct bite. Excellent body structure and angulations. Correct coat, pigmentation. Excellent movement.
Verslag

Tentoonstelling Uden

28-06-2008

1ZG

Dhr. M.E.J. v.d. Weijer (NED)

Keurrapport

14 mnd. Iets gestrekt gebouwde teef, met een passend hoofd. Goed gehoekte voor- en achterhand. Goede body, bovenlijn wat hol, ruglijn loopt op naar achteren. Goede benen en voeten. Goede staartaanzet en -dracht. Goede vacht. Het geheel moet vaster worden.

Tentoonstelling Rotterdam

30-08-2008

1U, CAC, Jeugd-CAC, BOB, BIG8

Dhr. C.Z. Lokodi (ROE)

Keurrapport

Excellent type. Nice head with big eyes. Correct bite. Correct set and carried tail. Medium long back. Excellent chest + forechest. Little narrow feet in the move. Open elbows.

Hiermee heeft Ronja de titel Jeugdkampioen behaald!

Rasgroepententoonstelling Kees- en Poolhonden

13-09-2009

1U, CAC, BOS

Mw. P.C. Zwaartman-Pinster

Keurrapport

2 jr, zeer vrouwelijk teefje met een mooi rastypisch hoofdje, prima oor, oog en expressie, goede schedel-stop, pigment en gebit. Harmonisch gehoekt in voor en achterhand, prima hals en voorborst, goede rib en bone, rug kon wat vaster, fractie lang in lendenen, prima staartaanzet en bespiering, goede vacht met de juist aftekeningen, goede gangen.

Hiermee heeft Ronja de titel Nederlands Kampioen behaald!

Rasbeskrivning Vankiva (SE)

01-10-2011

   

Keurrapport

Meer informatie volgt.
Foto's

Clubmatch Västgötaspets Vereniging Nederland
Hoenderloo

22-09-2013

2U kampioenschapsklasse

Dhr. R. Doedijns

Keurrapport

Teefje van goed formaat en type. Onderbelijning kan iets strakker. Zo ook de bovenbelijning. Prima staartaanzet. Mooi gehoekte achterhand. Voldoende stabiliteit in front. Zag graag iets meer lucht onder het lichaam. Vrouwelijk hoofd, met mooi donker oog, prima pigment. Goed aangezet en gedragen oortje. Hele mooie kleur en conditie. Gaat makkelijk, meer stabiliteit in frontbeweging. Prima presentatie en ringgedrag.

Afkortingen:
BOB = Best Of Breed
BIG = Best In Group (cijfer erachter is de plaatsing)
BIS = Best In Show (cijfer erachter is de plaatsing)
BOS = Best Opposite Sex


Ronja wint Jongehondendag K.C. Delft
10 februari 2008


Ronja beste teef op Tentoonstelling Leiden
16 maart 2008

Foto: Hannie Warendorf
Ronja 8e in groep op tentoonstelling Rotterdam,
waarmee ze titel Jeugdkampioen verdient
30 augustus 2008
Foto Hannie Warendorf

  

Naar bovenNaar onder

Behendigheidsworkshops

Workshop / seminar

Georganiseerd door

Datum & plaats

Bijzonderheden

4-daagse zomerworkshop

Buzgiz, Henk & Ietje Postma

18 t/m 21 augustus 2008, Cornwerd, Fr.

 

Västgötaspets Familiehondendag

Västgötaspets Vereniging Nederland

19-10-2008, Deventer

Video (Ronja na 2 maanden agilitycursus!)

4-daagse zomerworkshop

Buzgiz, Henk & Ietje Postma

15 t/m 18 juni 2009, Cornwerd, Fr.

 

3 avondworkshops

KC Delft, door Nico Katers

20 mei 2013, Delft
4 juli 2013, Delft
18 juli 2013, Delft

 

4-daagse zomerworkshop

Buzgiz, Henk & Ietje Postma

24 t/m 27 juni 2013, Cornwerd, Fr.

 

4-daagse zomerworkshop

Buzgiz, Henk & Ietje Postma

9 t/m 12 juni 2014, Cornwerd, Fr.

 

 

 

Naar bovenNaar onder

  

Wedstrijden behendigheid

 

Plaats / club

Datum

Resultaat

Bijzonderheden

KC Delft, clubwedstrijd

19-04-2009

Gevorderdengroep:
* 1e pl. SP (gambl.)
* 1e pl. VP
* 2e pl. JP

Verslag

KC Delft, clubwedstrijd

10-04-2011

Wedstrijdgroep:
* 2e pl. SP
* 1e pl. VP
* 2e pl. JP

 

KC Delft

19-06-2011
D=15

A small
* 3e pl. JP *U*
* 7e pl. VP
* 3e pl. SP

Verslag  ~ Video
* SPT36/T30.62 | 138m | 4.51m/s
* SPT44/T37.84 | 144m | 3.81m/s
* T42.13

KC Rotterdam

03-07-2011
D=17

A small
* 2e pl. SP
* 5e pl. VP
* 2e pl. JP *U*

Verslag
* T31.04
* SPT47/T38.06 | 155m | 4.07m/s
* SPT33/T30.88 | 126m | 4.08m/s

KC Delft, clubwedstrijd

25-03-2012

A small/midi
* 1e pl. SP
* 2e pl. VP
* 2e pl. JP 

Foto's

KC Delft Benefietwedstrijd

01-04-2012
D=15 

A small
* 6e pl. SP
* 3e pl. VP | 1ft
* 9e pl. JP | 2w 1ft

Foto's
* T37.67
* SPT50/T37.35 | 140m | 3.75 m/s
* SPT38/T34.76

DVS 's-Gravenzande

22-04-2012
D=10

A small
* 2e pl. SP | 1ft
* 1e pl. JP | TF
* 3e pl. VP | 1ft

Foto's
*
T34.30 | Score 5.30 (tijdgok) - Video
* SPT36|T36.48 | 134m | 3.67m/s - Video 
* SPT48/T41.44 | 138m | 3.33m/s - Video 
(Video's met veel dank aan Mariska en Femke!) 

KV Nieuwegein

13-05-2012
D=18

A small
* 7e pl. VP | 3ft
* 2e pl. JP | 0ft *U*
* 4e pl. SP | 0ft

Foto's
* SPT52|T40.02 | 155m | 3.87m/s
* SPT37|T31.29 | 121m | 3.87m/s 
* T27.12

KV Voorne-Putten

26-05-2012
D=7

A small
* 1e pl. JP | 1ft
* 5e pl. VP | 2ft
* 6e pl. SP

Foto's
* SPT43|T36.80 | 146m | 3.97m/s - Video
* SPT53|T39.27 | 146m | 3.72m/s
* T39.97 | Score 6.00

KC Canida, Venlo

30-06-2012
D=11

A small
* 2e pl. JP | 0ft *U*
* 4e pl. VP | 1ft
* disk. SP

Foto's
* SPT38|T30.75 | 135m | 4.39m/s 
* SPT46|T53.55 | 155m | 2.89m/s
* Disk.

DVS 's-Gravenzande

07-04-2013
D=10

A small, promotie naar B1
* 1e pl. SP | 0.28
* 1e pl. VP | 0ft *U*
* 2e pl. JP | 0ft *U*

Foto's
* T38.72 | 
* SPT48|T43.54 | 152m | 4.40m/s
* SPT88|T34.70 | 131m | 3.77m/s

KC Scheldezoom

24-08-2013
D=25

B1 small
* 1e pl. VP | 0ft *P*
* 18e pl. JP | 2ft
* dk. SP

* SPT46|T42.77
* SPT33|T34.57
* SPT onbekend

KC Delft e.o.

24-08-2013
D=23

B1 small
* 12e pl. JP | 2ft
* dk. VP
* dk. SP

* SPT36|T31.76 | 136m |4,27m/s
* SPT40|T--
* SPT onbekend

KC Delft, clubwedstrijd

29-09-2013

small/midi
* 4e pl. VP
* 5e pl. JP 

Foto's

KC Zoys

12-04-2014
D=33

B1 small
* 17e pl. JP | 1ft
* 13e pl. VP |
* 4e pl. SP

* SPT41|T39.85
* SPT50|T51.05
* SPT onbekend

KC Delft e.o.

15-04-2014
D=21

Open small
* 2e VP | 1ft
* 3e JP | 1 ft
* dk SP

* SPT42|42.28 | 150m | 3,55m/s
* SPT36|33.21 | 127m | 3,82m/s 
* SPT onbekend

KC Arnhem

17-08-2014
D= 23

 B1 Small
* dk JP
* dk VP

 

HSV De Vrije Sprong

27-09-2014
D = 19

 B1 Small
* dk VP
* 4e JP | 1 ft
* 4d SP

* SPT42 | 155m
* SPT34|35.92 | 132m | 3,67m/s
* SPT30|34.30 | 150m | 4,37m/s

Wintercompetitie B1
Total Touch, Nieuwe Wetering

30-11-2014
D = 118
Small = 26

* 23e VP | 1 ft
* 21e JP | 0 ft
* 17e Estafette
* Delftility 8e dag

* SPT40|40,99
* SPT39|36,92
* 77,21s
* Ronja 13e overall, beste Small!

Wintercompetitie B3
Cooldogs, Achterveld

17-01-2015
D = 117
Small = 23

* 20e VP | 0ft
* 23e JP | 0ft
* 3e Estafette
* Delftility 5e dag/8e

* SPT46|51,00
* SPT39|38,72
* 91,16s
* Ronja 11e overall, 2e beste Small

Wintercompetitie B4
Total Touch, Nieuwe Wetering

08-02-2015
D = 134
Small = 22

* 31e VP | 1w
* 26e JP | 0ft
* dk Estafette
* Delftility 5e dag/7e

* SPT44|50,32
* SPT37|36,93
* -
* Ronja 19e overall, beste Small

KC Delft e.o.

18-04-2015
D=35

* 8e JP | 0ft
* 5e VP | 0ft

* SPT39|40.52
* SPT48|50.70

KC Zoys

13-06-2015
D=32

* 15e JP | 3ft
* 15e VP | 3ft

* SPT35|33.66
* SPT44|50.78

KC Scheldezoom

29-08-2015
D=25

* dk JP
* 13e VP | 2ft

* -
* SPT45|43.28

Wintercompetitie B1
Total Touch, Nieuwe Wetering

21-11-2015
D=153

* 13e VP | 0ft
* 35e JP | 0ft
* 7e Estafette
* Delftility 6e dag/6e B-comp

* SPT 46|46,87
* SPT 40|40,29
* 85,19s, 2ft
* Ronja 15e overall

Wintercompetitie B2
Speed, Bunschoten

06-12-2015
D=153

* 34e VP | 1ft
* 36e JP | 0ft
* 4e Estafette
* Delftility 2e dag/3e B-comp

* SPT41|43,88
* SPT34|33,24
* 82,76s, 1ft
* Ronja 25e overall

Wintercompetitie B3
WAF, Maarssen

10-01-2016
D=133

* 22e VP | 0ft
* 43e JP | 0ft
* 11e Estafette
* Delftility 4e dag/3e B-comp

* SPT41|42,60
* SPT32|32,52
* 84,95s, 2ft
* Ronja 26e overall

       

Ronja's resultatenpagina op LHB systems

Dogdance

Plaats / club

Datum

Klasse

Resultaat

Bijzonderheden

KC Delft

02-05-2009

-

-

Groepsdemonstratie èn solo op Open Dag KC Delft
Video solo

Landgoed Het Timmerholt, Drenthe

14/15-05-2011

-

-

Weekend-workshop Dogdance van Brigitte van Gestel, via Hondenschool Zwolle

Agility for Fun, Lelystad

17-05-2012

Fun/voer

89,53p|2

Foto's - Video

Agility for Fun, Kerkwijk

14-10-2012

Beginners

88,53p|2 *P*

Video

KC Delft ism Agility for Fun

17-03-2013

Beginners

89,03p|2 *P*

Foto's- Video

Agility for Fun, Millingen a/d Rijn

14-04-2013

Beginners

92,17p|1 *P*

Foto's

Serooskerke, Zeeland

02/04-08-2013

-

-

Weekend-workshop Dogdance van Brigitte van Gestel, via Dogtravel

KC Delft ism Agility for Fun

16-03-2014

Novice

90,70|1 *P*

Video

Agility for Fun, Kerkwijk 20-04-2014 Novice 90,40|1 *P*  

De Wolfskamer, Huizen (buiten)

06-07-2014

Novice

92,00|1 *P*

 

NK Dogdance FHN, KC Delft, Delft

08-12-2014

Novice

88,83|2 *P*

 

KC Delft ism Agility for Fun 

15-03-2015

Fun/voer, BM

82,10|3

Try-out "Weapon of Choice"

De Wolfskamer, Huizen (buiten)

06-09-2015

Intermediate

90,73|1 *P*

Video

*P* = Promotiepunt 

  

Overige evenementen

 

Evenement

Georganiseerd door

Datum & plaats

Bijzonderheden

Workshop Treibball

Hondenschool Braaf, i.s.m. Brigitte van Gestel

24-07-2011, Doorn

 

Royal Canin Dog Challenge

RTL, gesponsord door Royal Canin

27-08-2011, Hooge-Mierde

Onderdeel Treibball
Foto's

Mentalbeskrivning
Hund
(MH-test)

Sävsjö Brukshundklubb, Zweden

02-10-2011, Sävsjö (SE)

Verslag

Christmas Clicker Challenge

Paws for Fun

24-12-2011, Dogcenter Kerkwijk

 

Workshop Balans en Coordinatie

Paws for Fun

11-02-2012, Dogcenter Kerkwijk

 

Dag van de Hond

K.C. Delft e.o.

20-05-2012

Demonstraties Dogdance en Treibball - Foto's

Examen CAP 1 & 2

via Dogaction

28-09-2013

CAP = Clicker Competency Assessment Programme (Kay Laurence). Ronja was trainingspartner voor mijn CAP 1 & 2-examen. MIJN resultaat, mede dankzij Ronja: uitmuntend geslaagd.
Foto's

 

 

Ronja's dagboek: haar eerste levensjaar

Ronja 13 weken oud

Als Ronja geboren wordt, besluit ik een dagboek bij te houden en online te publiceren.

Best spannend. Ronja is de 6e hond en de 4e puppy die we opvoeden, dus we hebben wel aardig wat ervaring. Het meeste zal ik dus wel goed zal doen. Maar ook mijn fouten staan in dit dagboek.
Want fouten maken hoort erbij. Je vermijdt (misschien) de fouten die je met je vorige hond hebt gemaakt - maar er blijven nieuwe fouten die je kunt maken.
Daarnaast is je hond en wat je hem leert een weerslag is van hoe je zelf bent. Zorgvuldig, slordig, eisend, toegeeflijk, heethoofd, kalm. Hoe je bent vormt je beslissingen, je reacties, je dagelijkse omgang met je hond. En daarmee vorm je je hond voor dat deel dat erfelijk bepaald wordt.

Door dit dagboek beleef ik Ronja's komst en leven bij ons extra intensief, diepgaander dan bij de andere honden. Daarnaast is het een mooi naslagwerk voor onszelf en gewoon leuk om achteraf nog eens terug te lezen.

Ik hoop dat jij het met plezier wegleest en nog eens terugkomt om verder te lezen. Misschien dat je hier of daar nog iets kunt toepassen bij je eigen hond of pup.

Veel leesplezier!

 

Overzicht Ronja's dagboek
0-1 maanden
2 maanden
3 maanden
4 maanden
5 maanden
6 maanden
7 maanden
8 maanden
9 maanden
10 maanden
11 maanden
12 maanden
(V) = video   *** = Geen bericht

 

Veel beelden van Ronja tijdens onze activiteiten in de
DoghouseRock Foto's