Ronja haalt 2e U'tje in Rotterdam

3 juli 2011. Vanochtend gaan Ronja en ik weer vroeg op pad naar de KC Rotterdam (nog geen 25 minuten rijden) voor onze tweede landelijke behendigheidswedstrijd. Maar niet zo vroeg als sommigen. Daardoor kan ik "slechts" op de 2e rij mijn tent opzetten. Een enkele op de eerste rij gezetene (hè Henk!) benijdt mij echter het extra half uurtje slaap. Toch ging mijn wekker nog ruim een half uur eerder af dan normaal... Je moet wat over hebben voor je sport!

Net als in Delft is de A-small als eerste aan de beurt. Bijkomende "handicap" is dat ik niet te dicht bij de ring mag komen voor Jessica met Joey (Sheltie) gelopen heeft. Joey vindt Ronja namelijk erg leuk en is tijdens de training daardoor een aantal keer het parcours uitgelopen. Gelukkig moeten er tussen ons door genoeg honden lopen, zodat ik na Jessica's rondjes voldoende tijd heb om mijn speeltjes en lekkers bij de uitgang van de ring te leggen en met Ronja naar de ingang van de ring door te lopen - en dan nog heel even te moeten wachten.

Spel

Ronja maakt het allemaal niet uit. Bij het eerste onderdeel - het Spel - loopt ze direct weer geweldig goed. Zo goed dat ze foutloos 2e wordt, met een fraaie tijd van 31.04 seconden! 1e worden Jessica en Joey, nog geen 1/2 seconde sneller! Hopelijk is dit een goed teken voor de rest van de dag.

 

Vast Parcours

Bij het vast parcours weet ik bij de eerste sprong al dat het geen U'tje wordt: direct de lat eraf! Maar voor de rest loopt Ronja als een zonnetje, gaat geweldig ver èn hard vooruit op de lange lijnen in het parcours, heeft bij één sprong een klein moment van aarzeling maar daar komen we samen heel snel uit. Eén fout. Hiermee verdient ze een mooie 5e plek en ze heeft de op één na snelste tijd. Joey en Jessica komen echter foutloos rond, winnen wéér een U'tje en een 2e plaats.

Later zie ik bij de Large iemand foutloos rondlopen met een prachtige tijd - maar gaat het bij de allerlaatste sprong fout! Tja, dan toch maar liever die eerste lat. Die natuurlijk mijn eigen fout was: ik had bij de start teveel haast en spurtte er bij de start zo hard vandoor, dat Ronja te hard van start spoot.

 

Jumping

Blijkbaar heb ik voor de Jumping mijn hoofd goed leeggemaakt, want ik denk onderweg geen moment meer aan U'tjes. Pas als Ronja na weer een prachtig, vlot gelopen, soepel rondje over de Finish springt, bedenk ik dat ze foutloos is rondgekomen. Ik hoor geklap. Een U'tje? Jolanda, die ook op de KC Delft traint, komt me feliciteren. Yes, toch nog een U'tje vandaag!

Hoe tevreden ik ook was met mijn 2e plaats op het Spel en het prachtig gelopen VP-rondje, hiervan ging ik pas echt helemaal glunderen! Wat een geweldig knap grietje is het toch!

Ook Joey en Jessica waren foutloos rondgekomen en kwamen op de 1e plaats, met wéér een U'tje, inmiddels hun 5e tot nu toe! Hopelijk houden ze deze geweldige prestaties goed vast in de B-klasse!

 

A-Large

Bij de Large deden nog 3 mensen van de KC Delft mee, bij de A-large: Henk met Tervueren Hayco, Kerstin met Aussie Nuran (Ronja's grote vriend) en Ruud met Aussie Amju.

Henk en Hayco wisten bij het Spel een 5e plaats te behalen met 1 foutje. In het Vast Parcours ging het vooral mis bij de palen. Hayco deed deze netjes tot ongeveer de 8e paal, waar hij de fout in ging. Herhaling gaf frustratie bij Hayco en dezelfde fout. Henk besloot wijselijk door te lopen en liep alsnog een net rondje, al leverde dat een disk. (diskwalificatie) op. Bij de Jumping maakten Henk en Hayco 1 fout en 1 weigering. In tegenstelling tot in het Vast Parcours, gingen de palen deze keer echter soepel.

Zowel Kerstin als Ruud liepen in hun parcoursen steeds een disk. op. Nuran is zeer gretig en daardoor niet altijd even makkelijk te handlen. Maar samen gaat het steeds beter, iets dat ze na deze wedstrijd in de B-klasse mogen tonen, aangezien ze in Delft hun laatste U'tje hebben gehaald. Ook Amju wil erg graag en gaat daarbij desnoods door een hindernis heen. Ruud is nog niet helemaal klaar met het ontcijferen van Amju's handleiding, die me ook niet makkelijk lijkt, maar stapje voor stapje komt dat er ongetwijfeld wel aan.

 

Meer van Ronja's prestaties vind je op de betreffende pagina.