Soms is het wat drukker en kom ik er niet aan toe om in het blog te schrijven. Even mijn best doen om de highlights terug te halen

Puppycursussen

Een vast punt in de week is de puppycursus (die nu net is afgerond). Een paar dingen die daarbij voorbij zijn gekomen lees je hieronder.

Vuurwerktraining

Het duurt nog meer dan een half jaar voor nieuwjaar – DUS een goed moment voor een eerste vuurwerktraining. Het type vuurwerk geeft nauwelijks geluid en buiten in het zonlicht vallen de lichteffecten niet echt op. Maar daar gaat het net om: prikkels op een laag niveau aanbieden waardoor de pups wat mee krijgen van een aantal verschillende geluiden die vuurwerk kan geven, aan de geur kunnen wennen en leren dat het misschien iets raars is, maar toch echt niets om je zorgen over te maken.

 

Meer foto’s en video’s van deze puppyles (1 juli)

Plat

De oefening plat – Yuno en Ronja gaan op het woordje op hun zij liggen, mits er geen honden al te dichtbij zijn, want het is een behoorlijk kwetsbare positie. Maar als ze het doen, doen ze het graag. Er valt het nodig mee te verdienen, zoals knuffels (vindt Yuno heerlijk) en lekkers (Ronja doet het echt niet alleen voor lekker aaien)!

Met Iggy had ik er nog niets aan gedaan, maar de oefening kwam voorbij tijdens de puppycursus. Handig voor nakijken van o.a. voetjes en buikjes. Na ongeveer 5 sessies ging Iggy het uit zichzelf aanbieden, dus we zijn aardig op weg. Het woordje heb ik er nog niet aan toegevoegd, daarvoor is het te vroeg.

Iggy biedt het al wel spontaan aan als je hem aait, en dan kunt je hem ook rustig overal betasten. Knuffelen vindt de kleine man echt heerlijk. Afwisselen van kort-en-steeds-ietsje-langer betasten en heerlijk knuffelen werkt in zijn geval heel goed. Toch heb ik het ook graag als oefening. Zowel voor het ‘serieuze werk’ als voor Dogdance!

Foto’s en video’s van deze les (20 juli)

Blaffend hobbelpaard

De afgelopen puppycursus had Daniëlle een blaffend hobbelpaard bedacht. Iggy vond het blafgeluid wel raar – zoals hij ook geluiden uit mijn meestal stille iPad raar vindt. Hij blafte en ‘oefte wel wat, maar op zich was zijn reactie goed mee te dealen. Op zeker moment dacht hij dat één van de cursusgenootjes de blaffer was. Hem tussen hobbelpaard en collega manoeuvreren leverde Iggy al snel de informatie dat het toch echt het hobbelpaard was. Hij bekeek het nog eens goed, bij zijn staart, bij zijn neus. En vervolgens had hij ook nog door dat het niet het hobbelpaard zelf, maar dat zwarte doosje daaronder was dat het geluid produceerde. Met een laatste blafje was hij er toen klaar mee. Tijd voor andere dingen!

Meer foto’s en video’s van deze les (27 juli)

Spelen met buurtgenootjes

Tijdens een wandeling in de buurt had Iggy al eens kennis gemaakt met een Teckeldame. Op een avond vonden ze elkaar ineens ook als speelkameraadjes. Omdat de Teckeldame niet zomaar los kan, moest het spelen tot nu toe aan de riem gebeuren.

Wel merkte ik nu en aan een paar latere ontmoetingen met 2 verschillende Westies dat Iggy graag rent bij het spelen. Even snuffelen, en als de andere hond vriendelijk overkomt, wil hij graag RENNEN!!! Dan is de riem een beetje lastig voor hem, maar langs de straat, hoe rustig ook, wel zo veilig.

Dus eens kijken of ik iets voor hem kon regelen.

Playdate!

Ja hoor, dat lukte. Met Evelien en Meloentje, bij Evelien thuis. Die heeft een – naar huidige begrippen – landgoed, met een aantal weilanden om haar huis heen, een paar paarden, schapen, kippen en een varken. En een oppasservice aan huis.

Bij aankomst blijkt ook Meloens nestgenootje Tjulla (?) bij Evelien te logeren. Na de normale eerste lage-staart-reactie van Iggy gaat hij al snel heerlijk (en los!) spelen met Meloentje en Tjulla. Rennen, tuimelen, tussen de struiken stoeien, hij geniet er zichtbaar van. Evelien haalt op mijn verzoek nog 2 supervriendelijke, maar reusachtige logé’tjes uit het huis. Oef, dat is wel even spannend. Maar Iggy komt wel even aan de neus snuffelen en gaat al snel weer verder spelen. Knappe knul.

Vervolgens gaan we nog de wei naast Eveliens paarden in. Lorrie (Lorenzo) staat vlak langs het hek te grazen. Iggy kijkt er nauwelijks naar. Als Lorrie ineens zijn hoofd omhoog gooit, schrikt Iggy even, maar dat is net zo snel al voorbij. Volgens mij stonden naast in de speelwei waar hij met zijn nestgenoten speelde ook paardjes, dus deze relaxte reactie verbaast me niet.

Onderaan de wei toont Meloentje nog even haar snorkeltechnieken in een kroossloot. Evelien kan er alleen maar van genieten…

Terug bij het huis kijken we nog even in de stal van Eveliens varkentje. Die donkere schim en de knorgeluiden vindt Iggy toch wel spannend. Hij moet wat oefen. Hij maakt er geen enorm punt van, maar hij houdt minstens een meter afstand tot de open deur van Spekkies stal.

Weer buiten besluit Fudge, Meloentjes moeder, even achter een kip aan te gaan. Daar doet Iggy graag aan mee! Als Fudge wordt teruggeroepen, taant Iggy’s belangstelling voor de kip ook zo ver dat ik hem even kan terugroepen en flink kan belonen. De kippen, die voor honden verder niet bang zijn, zijn daarna voor hem een stuk minder interessant.

Na een half uur rij ik weer naar huis. Moe van alle belevenissen is Iggy de rest van de dag echter heel erg rustig!

Talkshowhost-bekkie

Met zijn gloednieuwe gebit met de naar verhouding grote tanden van een Spets, in combinatie met zijn donkere snoet,  vind ik Iggy af en toe iets weg hebben van een talk show host :-). Op deze foto is een beetje te zien wat ik bedoel! 

Iggy bijna een half jaar : fotoshoot!

Iggy is bijna 6 maanden oud. Hij is ongeveer even hoog en bijna net zo zwaar als Yuno en Ronja! Terugkijkend naar de fotoshoot eind mei is hij alweer zoveel meer “hond” geworden. En wat zijn we blij met dit lieve, stoere mannetje! 

Meer foto’s en video’s van Iggy
in zijn eigen folder op onze fotosite