Martin Gaus dogdance-wedstrijd 2003


Op zondag 12 oktober 2003 zouden Sylvia met Markiesje Dora, Uschi met Sealyham Terrier Ludwig, Evelien met Parson Russel Terrier Rebbel, Kerstin met Kooikerhondje Rakker en ik met Västgötaspets Kari meedoen aan de doggydance-wedstrijd in Lelystad.

 

Lees verder: Martin Gaus Dogdance-wedstrijd ('03)

Dogdance-wedstrijd KC Zeeland 2004


Op zondag 16 mei deden Kari en ik mee aan de dogdancewedstrijd van de K.C. Zeeland. Een wedstrijd buiten. Toen ik nog wedstrijden deed met Joschka, mijn Dalmaat, en Humphrey, mijn Maltezer, moest ik bij buitenwedstrijden enorm geluk hebben met het weer: het mocht niet regenen en het mocht ook niet te warm zijn. Van het weer had ik wat dat betreft nu weinig te duchten. Dat is het voordeel van een hondje met een goeie, weerbestendige vacht. Goed, werken in de regen is niet zijn hobby, maar hij heeft er niet meer nadeel van dan een ander.

Lees verder: Dogdance-wedstrijd KC Zeeland ('04)

Kari's eerste show

Clubmatch KC Rotterdam 2004


Op zondag 23 mei gingen Kari en ik weer vroeg op pad. Deze keer naar Kari's eerste show, een clubmatch bij de K.C. Rotterdam. De show werd buiten gehouden. In eerste instantie leek het weer niet zo geweldig te worden: er stonden de nodige donkere wolken aan de lucht. Gelukkig brak al gauw toch de zon door en trokken de wolken weg, waardoor het toch nog een prachtige, zonnige dag werd – al was ik blij dat ik nog mijn coltrui aanhad.


Aan de beurt

Kari en ik mochten die dag als eersten in de ring.

Lees verder: Kari's eerste show ('04)

Kari's eerste agility-westrijd

VRAS 17 juli 2005


Op zondag 17 juli is het zover: ik ga met Kari, mijn 3-jarige Västgötaspets, naar zijn eerste behendigheidswedstrijd, een soort open clubmatch bij vereniging de VRAS in Rotterdam. Vroeg op pad - dat hoort erbij (maar kost toch wat moeite). Ter plekke aangekomen aanmelden: ik heb startnummer 8 - jawel, als 8e aan de beurt. Nou ja, nummer 1 (zowaar ook een Västgötaspets!) is nog een veel erger startnummer! In onze klasse (A-klein), zijn er in totaal 10 deelnemers.

Lees verder: Kari's eerste agility-westrijd ('05)

Schapendrijven met een Västgötaspets

20 augustus 2005

 

De Västgötaspets (spreek uit west-jeuta-spets, door de liefhebbers kortweg Spets genoemd) is van oorsprong een boerderijhond die de boer alerteert bij indringers (het is dan ook een zeer vocale hond, oftewel: hij blaft veel) en die hem helpt bij het verplaatsen van vee naar wei of stal. Het is dus een veedrijver, en wel van het type 'heeler': als nodig bijt hij het vee in de achterpoten om ze op gang te helpen.

Lees verder: Schapendrijven ('05)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 224 bezoekers |