Gezondheid


Het is natuurlijk erg leuk om met je hond bezig te zijn met een sport zoals dogdancing. Maar het is natuurlijk allesbehalve de bedoeling dat de hond er problemen aan overhoudt. Daar kunnen wij als trainer heel veel aan doen. Beginnend bij het begin, de puppy, kunnen wij er al voor zorgen dat je hond zo gezond mogelijk opgroeit. Verder mogen we niet te vroeg of te intensief met de jonge hond aan de slag. Als je echt serieus aan de slag wilt met dogdance, is het geen slecht idee je dierenarts te vragen je hond extra goed na te kijken op eventuele problemen met het bewegingsapparaat en eventueel zelfs röntgenfoto's te laten maken. Natuurlijk moet je je hond daarnaast ook fit houden en zorgen voor goede trainingsomstandigheden.

Lees verder: Gezondheid

Cursussen dogdance


Wil je aan de slag gaan met dogdance? Heb je daarbij een helpende hand nodig? Dan vind je hier wat tips hoe je de weg kunt vinden naar cursussen en workshops.

 

Lees verder: Cursussen dogdance

Wedstrijd

 

Je hebt muziek, daar heb je een dans op gemaakt, je hebt hard geoefend met je hond... dan is het hoog tijd om de grote stap te wagen: op naar een wedstrijd!

Lees verder: Wedstrijden

Benodigdheden

 

Dogdance is een sport waar je in zijn kaalste vorm betrekkelijk weinig voor nodig hebt:

  • een hond
  • een clicker
  • lekkers
  • een speeltje waar de hond gek op is
  • een of meer goede oefenterreinen
  • een goed humeur en een positieve instelling

De oefeningen zelf kun je willekeurig waar aanleren, in je eigen woonkamer (geen gladde vloer), op een grasveldje of rustig parkeerterrein in de buurt, dat maakt niet uit. Een clicker, lekkers en een speeltje... meer benodigdheden kan ik zo gauw niet bedenken.
Of je dan al echt aan het doggy dancen bent, weet ik niet (daar hoort eigenlijk wel muziek bij), maar je bent in ieder geval op een erg leuke manier met je hond bezig!

Zodra je iets serieuzer verder gaat, heb je vaak toch wat meer nodig en zijn er meer zaken om rekening mee te houden.

Lees verder: Benodigdheden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 287 bezoekers |