Nissa te logeren

Op dit moment hebben wij Ronja's dochter Nissa te logeren.

Ronja is loops. Gelukkig mocht ze bij Bonnie logeren. Om een beetje de rust in huis te houden, zou Nissa dan bij ons komen.
Dat leek ons erg leuk, en dat is het ook!

Nissa is een lekker ondernemend hondje, dat met 7 maanden nog echt de wereld aan het ontdekken is. Als pubertje hoort daar ook het ontdekken van grenzen bij, al vallen die streken ons nog aardig mee. We hebben dan ook genoeg aan haar puppiger streken, zoals etiketten in kleding aanknagen, met sloffen en stoffers sjouwen, en natuurlijk Kari aanknagen.

Kari vond de ruil in het begin geen verbetering. Tja, een loopse teef en zijn maatje versus een etterige puber, dan is dat natuurlijk ook niet vreemd. Maar na een paar dagen begon hij toch ook met haar te spelen en inmiddels vindt hij haar toch wel leuk - als ze tenminste een beetje van zijn oren wil afblijven. In verhouding tot haar is hij wel heel erg kalm en rustig, iets dat we ons een paar jaar geleden totaal niet konden voorstellen! En iets dat ons ook niet zo opviel toen Ronja pup was. Kari is in de tussenliggende 4 jaar toch duidelijk nog een heel stuk volwassener geworden. Hij is nu 9 jaar.

Het was voor ons ook wel weer even wennen, zo'n jonge hond, maar na 1,5 week verloopt de communicatie een stuk makkelijker. Ze weet wat ze aan ons heeft, en wij wat we aan haar hebben.

Ze heeft leren traplopen. Dat kon ze wel met een grote trap met brede treden, maar onze steilere trap was in het begin toch wel indrukwekkend! Nu vliegt ze op en af, soms puur voor de lol en omdat ze het zo goed kan.
Verder oefenen we soms het staan voor de show, het speeltje afgeven in de hand, en ik probeer soms of ik haar brokjes kan leren vangen. Van dichtbij doet ze het soms al, maar als ik ze rechtopstaand gooi, probeert ze het nog niet eens.

Paul heeft ook al de nodige foto's genomen. Deze vind je in de volgende collecties:
Uitwisseling met Ronja | Sta-training & stoeien met Kari | Wandeling in de Balij (1)Wandeling in de Balij (2)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 203 bezoekers |