Onderlinge behendigheidswedstrijd KC Delft

Op 10 april 2011 deed ik met Kari en Ronja mee aan de clubwedstrijd agility. Het weer had niet mooier kunnen zijn. Prachtig zonnig, maar fris genoeg voor de honden.

Ronja deed mee in de Wedstrijdgroep, Kari met zijn (bijna) 9 jaar bij de Recreanten.

Spel

Bij het spel liet Ronja me na de ronde met de nodige vraagtekens achter: hoeveel fouten hadden we? Ik hoorde namelijk onderweg de nodige spronglatten rammelen! Ronja springt er ook zo krap overheen. Achteraf hoorde ik dat er maar één van die latten gevallen is, 1 fout dus! Daar was ik zeker niet ontevreden over. En ze bleek ook nog de snelste tijd te hebben. Goed voor een 2e plek.

Kari deed het spel netjes, al dwaalde zijn neus soms over de grond. Maar hij hield het tempo er toch redelijk in en maakte geen fouten, waarmee we toch een nette tijd mochten neerzetten. Uiteindelijk haalden we hiermee een 1e plek! Netjes!

Vast parcours

Het vast parcours met Ronja ging helemaal zoals ik het had verkend, en mooi vloeiend. De kleine meid liet alle latten liggen en nam de palen prachtig. Een heerlijk rondje dat later ook nog de 1e prijs opleverde.

Kari was op het vast parcours niet van de snelsten. Wellicht speelde de warmte zo midden op de dag hem een beetje parten. Maar verder liep hij weer keurig. En scoorde opnieuw een 1e plaats.

Jumping

In Ronja's jumping hoorde ik geen latten rammelen. Was ik er doof voor geworden? Of heb ik beter gehandled? Dat laatste betwijfel ik: bij een van de tunnels ging het fout en nam het grietje het verkeerde gat. Diskwalificatie! Vandaag gold dat gelukkig slechts als een fout. Ook bij de volgende tunnel nam ze bijna het verkeerde gat, maar koos op het nippertje wel het juiste. Met die ene fout werden we opnieuw 2e.

Kari's jumping verliep opnieuw netjes. Bij de recreanten lag het parcours ietsje makkelijker dan bij de wedstrijdgroep. En aan het einde van deze vermoeiende dag wist Kari zowaar weer wat snelheid te ontwikkelen! Het wordt eentonig, maar opnieuw wist hij dit onderdeel te winnen!

Knap stel

Kari heeft zich aardig fit getoond, en laten zien dat hij nog veel plezier beleeft aan dit spel. Zijn koppie (en zijn neus) bleven erbij en met hem lopen was echt plezier!

Ronja liet zien dat wij samen toe zijn aan "echte" wedstrijden. We zijn de afgelopen maanden dan ook steeds beter op elkaar ingespeeld geraakt. Fouten zullen we blijven maken: menselijk, honds, en Ronja is heel snel. En heeft de neiging om zo laag mogelijk over hindernissen te "vloeien", wat de foutenmarge erg klein maakt - ach, dat zal de zaken boeiend houden :-).

Meer foto's van Kari en Ronja op deze heerlijke dag vind je in DoghouseRock Foto's.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 207 bezoekers |